Der er lavet jordbær is her til aften. Jeg har brugt en anden opskrift i dag end dem jeg brugte i weekenden. Denne er mindre omstændig.
Opskriften er grundopskrift hvor man kan tilføje hvad end smag man gerne vil.
3 pasteuriserede æggeblommer
80 g sukker
1/2 l fløde
2-4 tsk vaniliesukker
evt. 400 g jordbær eller anden smag
Jeg startede med lige at koge jordbærene i lidt vand i få minutter for at være sikker på at der ingen bakterier er. Derefter fik de en tur med stavblender og kæleskabet for at køle af.
Æg og sukker piskes godt sammen til det er luftigt og let. Fløde piskes i en anden skål godt stiv (Bruges en ismaskine, vil jeg anbefale ikke at piske den alt for stiv) Vaniliesukker (Jeg brugte 3 tsk. men det var lige en for meget når man også putter jordbær i) og jordbær blandes i fløde som derefter vendes forsigtigt i æggeblandingen.
Hældes enten i en beholde og så fryserne, husk at røre rundet i det et par gangen eller put det i ismaskinen.
Når jeg er færdig med at lave is til fødselsdagen, vil jeg prøve at lave lakridsis. Fik ideen fra en kollega som have lavet det i weekend. Hun havde bare brugt en grundopskrift tilsæt noget lakridspulver som hun havde købt i panduro hobby og knuste tyrkisk peber. Det lyder rigtigt lækkert.
Isskålen til min kitchenaid en forskudsfødselsdagsgave fra gemalen, har først fødselsdag om knap 2 måneder.
3 kommentarer:
Det var en dejlig nem opskrift, den kunne jeg godt finde på at prøve af :)
@Mivsel - ja det ikke bestemt ikke nødvendigt at bruge en ismaskine/isskål.
Yommi yommi hvor har du været produktiv de sidste dage. Det er jo lækkert med lækkert på.
Send en kommentar
send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig