søndag den 1. maj 2011

Chicken & Cashew Curry

Vi havde gæster i går, og i den forbindelse fik gemalen lov til at stå for madlavningen. (Det plejer at være mig der står for maden når vi har gæster)
Han lavede det der i mange år har været vores hofret når vi skulle have gæster. Chicken & Cashew curry - og jeg synes jeg vil dele opskriften med jer.

Til 4 personer

30 g frisk ingefær, skrællet og hakket groft
2 fed hvidløg - hakket groft
2 grønne chilis (evt. mindre hvis man ikke vil have det for stærkt)
2 tsk gurkemeje
180 g usaltede cashew nødder
3 spsk olie
1 stk. koriander frø
1 kryddernellike
sorte peberkorn
1 kylling ca. 1,6 kg eller 8 små stykker (f.eks. 4 kyllingbryst delt i 2)
2 mellemstore løg i skiver
125 g natural yoghurt
1 bundt frisk bred bladet persille eller koriander hakket (Vi er ikke så glade for koriander, så vi bruger persille i stedet for)
salt og peber

Ingefær, hvidløg, 1 grøn chili, gurkemeje og 80 gram nødder blendes sammen med 125 ml vand.
Koriander frø, nellike og pebercorn ristes på en pande i lidt olie.  Derefter tilsættes de blanding i blenderne og blendes indtil jævn.
Skær kyllingen i 8 stykker og brun dem i lidt olie. Fjern fra panden og lad det dryppe af. Steg løgene i samme pande indtil let gylden. Læg kyllingen tilbage i panden, tilsæt salt og hæld krydderimixen over. Tilsæt 225 ml vand og lad det småkoge. Dæk panden med bagepapir og lad retten simre i ca. 45 min, vend kyllingen en gang i mellem. Lige inden servering tilsættes yoghurten og retten koges igennem 2-3 minutter.
Snit den anden chili og rist de resterende cashew nødder og drys det over retten sammen med den hakket persille/koriander.

Servere ris og naan brød til.

1 kommentar:

Tina Liel sagde ...

Hvor lyder det bare lækkert. Elsker når bloggere deler deres favorit retter. der skulle laves en blog kogebog ;-) Hvor er forklæderne til pigerne blevet helt utroligt flotte. Har også en forkærlighed til at der har noget med cupcakes at gøre. Tak for awarden♥ knus

Send en kommentar

send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...