Blev inspireret af Anna Banana Butterhair indlæg om rabarbermarmelade og har lavet rabarber og jordbær marmelade her til aften.
Rabarberne er årets første høst fra min fars have, dem i min egne have er ikke så store endnu.
Mit første forsøg med at lave marmelade.
Ud fra Anna's opskrift har jeg brugt
500 g rabarber
250 g jordbær
375 g sukker
1/2 stang vanille
atmon + kogt vand til at skylle glassene.
Frugt, sukker og vanille koges sammen indtil det har den rette konsistens. De rengjorte glas skylles med med 1 dl kogt vand og 2 tsk atmon. Marmelade hældes på glassene straks men det stadigvæk er varmt og sættes på køl.
Det kræver vidst nybagte boller til morgenmad.
1 kommentar:
Det er åbenbart bare naturlov at ens forældres rabarber skal blive færdige før ens egen :) I påsken fik jeg nemlig lige knap et kilo med hjem fra mine forældres have ;)
Og hvor ser det lækkert ud. Jeg må snart igang igen, men lille portion er nemlig allerede væk :)
Send en kommentar
send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig