søndag den 29. maj 2011

Pølsebrød

Opskrifte fra Amo Den store Bagebog 2.

16 stk.

300 g hvedemel
200 g fuldkornshvedemel
150 g smør
50 gær
2,5 dl mælk
1 tsk salt

Mælken lunes og gæren røres ud deri. Kom mel og de øvrige ingredienser i og ælt til en ensartet dej.
Del dejen i 2 og lad den hvilen et par minuter. Del hver kugle i 8 boller der formes til aflange pølsebrød. Sættes på bageplade og lad dem hæve til dobble størrelse ca. 40 min under et klæde. Pensels med æg og bages i ca. 10 minutter ved 225 grader.

5 kommentarer:

Jette sagde ...

Jeg skal da lige love for, at du har været i gang!! Håber det bliver værdsat.

bitten sagde ...

Giver du en anmeldelse, når de er blevet spist? Jeg har nemlig selv haft kig på dem et par gange, og vil da gerne høre, om de er arbejdet værd :)

Camilla sagde ...

@Jette - det håber jeg også, men gøre det meget for min egen skyld, nyder at gøre noget ud af det, når jeg har tiden.

@Bitten - skal nok give en anmeldelse på fredag, gemalen har dog prøve smagt dem, med det var ikke som pølsebrød.
Jeg har prøvet den opskrift der i Amo bagebog 1, og den kan jeg anbefale, dog ville jeg lave dem lidt mindre end de gøre. Det var faktisk dem jeg havde regnet med at jeg skulle bage, men kom til at tage den forkerte opskrift.

Karoline-med-K sagde ...

Totalt flotte pølsebrød! Hos mig skiller de altid og pølsen vælter ud af dejen... Hvad er dit hemmelige trick?

Camilla sagde ...

Det sker også altid for mig når jeg laver pølsehorn, men de her er hot dogsbrød.

Send en kommentar

send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...