mandag den 9. maj 2011

Langtidshævet boller

Her er opskriften på langtidshævet boller af den lidt grover slags.

Ca. 10 boller

5 dl koldt vand
15 g gær
200 gram hvedemel
200 gram grahamsmel
200 gram hvid fuldkornshvedemel
1 håndfuld hørfrø
1 håndfuld solsikkekerner
1 stk groft salt
1 spsk sukker

Gæt røres ud vandet og de øverige ingridienser tilsættes, dog salten efter melet. Det hele røres sammen til en klæg dej. Skålen dækkes med husholdningfilm og sættes i køleskabet natten over. ( min 8 timer)






Næste morgen sættes dejen på bageplade med 2 skeer. Drys evt lidt græskarkerner over. Bollerne skal efterhæce i 25 min inden de bages ved 225 grader i 15-20 min til de er gyldenbrune.



- Posted using BlogPress from my iPhone

4 kommentarer:

Margit sagde ...

mmmm tak for opskriften - det må jeg prøve

x
Margit
creative Tail

vibeke sagde ...

Det er også favoritten herhjemme. Har bagt to portioner siden vi kom hjem :-)

Camilla sagde ...

Det er sådan et nem måde at være en rigtig "overskuds" mor på, men nybagte boller om morgen.
Jeg har flere forskellige opskriften som jeg bruge, en der er knap som grov og så en med durum mel.

Julia sagde ...

Sejt med opskrift - tak!

Send en kommentar

send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...