søndag den 27. marts 2011

Mini strawberry cupcakes
Lørdag aften stod på besøg af svigerfamilien.  En rigtig hyggelig aften sammen med farmor, farfar, oldemor, 3 faster og en onkel.
Menuen stod på Boeuf bourguignon, en rigtig nem ret at lave når man får gæster - retten skal bare stå og simre i 1 time og så er den klar til at spise. Jeg servede ovnstegte kartofler og broccolisalat der til.
Til desserten valgt jeg at lave Mini Strawberry Cupcakes, mini-udgaven så gæster selv kunne bestemme hvor meget de ville spise.

Her er opskriften:

3,5 dl mel
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
125 g smør
3 dl sukker
1 tsk vaniljepulver
2 små æg + 1 æggehvide
1,25 dl mælk
2,5 dl fint hakket friske jordbær.

Smør, sukker og vaniljesukker røres sammen til det er lyst og luftigt. Æggene tilsættes et af gange. Mel, bagepulver og salt blandes og hældes i smør massen i 2 omgange skiftevis med mælken. Jordbær røres i med håndene.
Dejen fordeles i 12 forme i bages i ca. 25 min ved 175 grader.

Strawberry Meringiue Buttercream

2 dl jordbær - pureret
2 store æggehvider
2 dl sukker
200 g smør

Sukker piskes ud i æggehviderne over vandbad ind til sukkeret er opløst og massen er findervarm. Derefter piskes det med håndmixer og i rørermaskine (med piskeriset) til det er stift ca. 10 minutter, indtil det er koldt. Dereefter tilsættes smøren lidt af gange og røres godt ud i æggemassen inden der tilsættes mere. Skift nu til K-spaden på rørermaskine og rører luftboblerne ud. Tilsæt jordbær og rører det godt sammen evt med hånden til sidst. Nu er det klar til at blive sprøjtet på kagerne.

2 kommentarer:

Sidsel sagde ...

Mums det ser lækkert ud!

Camilla Christensen sagde ...

Mange tak Sidsel - de var også rigtig lækker

Send en kommentar

send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...