Hjemmelavet "nutella" chokoladesmørpålæg
100 g hasselnødder
2 dl fløde
200 g chokolade (Opskriften sagde 50g 70% mørk chokolade og 150g flødechokolade, men jeg havde kun 100g 55% mørk og 100g 70% mørk chokolade)
25 g smør
Hasselnødderne ristes i en ovn på 180 grader i 10-15 minutter indtil de er gyldende.
Tages ud og nuller skallerne af. Derefter skal de have en tur i blenderne.
Hæld fløde i en gryde og brig til kogepunktet.
Hak chokolade og hæld det i en skål. Hæld den varme fløde over og rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Pisk smørret i og vend tilsidst hasselnødderne i.
Kan holde sig et par uger i køleskabet.
Brombær og blåbær syltetøj
350 g brombær
450 g blåbær
350 g sukker
Korn fra en vaniliestang
Det hele koges sammen indtil bærrene er bløde og noget af væsken er fordampet. Når det er færdig hældes det på syltetøj glas der er skyllet i atamon.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig