torsdag den 4. oktober 2012

Cupcake Tuesday on a ThursdayDer har virkelig været gang i det lille bageri. I sidste uge var det cupcakes der blev bagt ang mas, mandag aften var det så muffins. Manden skulle have 45 stk. med om tirsdagen til kollegaerne i anledningen af hans fødselsdag, så jeg gik gladeligt i køknet.

Vi har stadigvæk lidt æbler i haven, så besluttede at det skulle være noget med æble. Og det kom der så disse ble muffins med valnødder og ahorn sirup ud af. Jeg har taget udgangspunkt i en opskrift fra The Hummingbird Bakery. Det blev til en dejlig svampet muffin med saftige æblestykker, smag af valnødder og den karataristiske smag af ahorsirup.  

ca. 18 stk

350 g hvedemel
160 g rørsukker
3/4 tsk salt
1,5 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
3 3/4 dl kærnemælk
1 æg
1/2 tsk vaniljeekstrakt
70 g smeltede smør
2 små æble i tern ca. 100 g
200 g valnødder eller pekannødder samt lidt ekstra til pynt
125 ml ahorsirup

Oven forvarmes til 170 grader. 1 og en halv muffins form beklædes med papirforme. Jeg røre altid dej til muffins sammen med en trægrydeske, men man kan godt bruge en håndmixer, pas bare på ikke at blande det for meget.

Hvedemel, sukker, salt, bagepulver og natron blandes. Kærnemælk, æg og vaniljeekstrakt piskes sammen og røres i melblandingen. Dejen skal bare samles. Det smeltede smør blandes i. Æbletern, valnødder og 100  ml ahoresirup vendes i dejen.
Dejen fordeles i papirformene. Pyntes med enten hele eller hakket nødder. Den resterende sirup dryppes over muffins. Bages ca 20-30 minutter.

Og nu hvor vi er ved fødselsdag, så synes jeg denne facebook side fortjener noget omtale - Fødselsdagshjælpen - en forening der hjælper familien med få midler holder fødselsdag. 

1 kommentar:

Ulrikes-Smaating sagde ...

hej, du har altid så fantastiske cupkakes! jeg kan rigtig god lide ahornsirup, så skal jeg prøve denne opskrift i hvert fald! hvis du har lyst til det, så må du gerne kigge forbi i min blog, jeg har en lodtrækning/ konkurrence (på venstre sidebar i bloggen). Så vil du være den første dansker, der deltager :0)
mange nathilsener Ulrike

Send en kommentar

send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...