fredag den 6. april 2012

Hjemmelavet leverpostej


Hjemme hos os er det gemalen der står for at lave hjemmelavet leverpostej. Normalt laver han det kun til jul, men da vi skal holde påskefrokost, var det da meget passende at han lavede en omgang.

Synes da jeg vil dele opskriften med jer.

Giver 4 leverpostejer

500 g finthakket svinelever
180 g finthakket spæk
50 g smør
50 g mel
1-2 dl mælk
2,5-3 dl boullion
1 lille æg
1 dl vand
1 løg - i små både
1 lille fed hvidløg
3 kvist frisk timian
3/4 tsk stødt allehånde
3-4 ansjosefileter
2-3 tsk salt
1/2 tsk kværnet sort peber

Smør,mel, mælk og boullion bruges til en opbag. Den skal koges langsomt igennem i 6-8 min. og afkøles inden den bruges.

Kom opbag'en og de andre ingredienser pånær lever og spæk i en foodprocesser og kør det til en ensartede masse. Tilsæt lever og spæk og kør det til en jævn fars.

Fordel farsen i små foliebakker. Læg enten en skive bacon eller 2 laurbærblade på som pynt. Læg et stykke mellemlægningspapir på inden låget lægges på. Kan enten fryses (pakket i en plastpose) eller bages med et sammen.

Bages i vandbad ved 170 grader i ca. 40 minutter eller 55-60 minutter hvis de er frossen.




1 kommentar:

Maria sagde ...

Mums - intet slår en hjemmebagt leverpostej! :)

Send en kommentar

send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...