onsdag den 25. april 2012

Kan man spise kanelsnurrer med god samvittighed


Jeg har arbejde på en opskrift på kanelsnurrer som kan spise med lidt bedre samvittighed. Jeg vil godt anerkende at de ikke kan måle sig med Meyers eller Sif kanelsnurrer, men det er jo ingen hemmelighed at smør gøre et eller andet ved bagværk. Jeg har reduceret mængden at fedtstof meget og erstattet det med flydende becel, så det lider de selvfølgelig under. MEN, når det er sagt, så er de faktisk gode, og så er det dejligt at vide at de kan spise med god samvittighed (Ved godt at det bedste ville være, at helt lade værd med at spise kage, men det fungere bare ikke for mig – Jeg er en kagepige, der er jo en grund til at jeg kaldet min blog Fru Millas cupcakes i sin tid)

Så hvis man har mod på at bage nogle kanelsnurre hvor der er mindre fedt og sukker i, så får i opskriften her.

16 stk.

2.5 dl vand
50 g gær
1 æg
50 g flydende becel let (eller smeltede smør)
25 g økologisk rørsukker (eller alm. sukker)
½ tsk. salt
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
300 g hvedemel - cirka
300 g hvid hvedemel – cirka

Fyld:
50 g flydende becel let (eller smeltede smør)
50 g økologisk rørsukker
2 tsk. kardemomme
3 tsk. kanel

Gær udrøres vandet og de øvrige ingredienser tilsættes. (Melet er kun ca. mål) Dejen æltes godt i gennem, helt 10-15 minutter på maskine. Lad dejen stå i 15 minutter.
Dejen rulles ud til en aflang firkant. 1/3 af becel/smør smøres udover dejen og derefter drysses en 1/3 af sukker, kardemommen og kanel over. Fold en tredjedel af dejen indover og gøre det sammen fra den anden side. Rulle dejen ud igen, og gentag foregående 2 gange.  Når alt becel og sukkerblanding er brugte og dejen er foldet ind over sig selv, rulles dejen ud endnu engang, hvorefter dejen skæres i 16 strimler som snos og formes til knuder. Lad snurrerne hæve på en bageplade til dobbelt størrelse ca. 1-1½ time. Bages ved 200 grader i 10-12 minutter.
Nye med god samvittighed.

2 kommentarer:

Mie sagde ...

De ser super gode ud:-)

Jette sagde ...

De ser lækre ud! På http://arla.dk/opskrifter/Gulerods--og-kanelsnegle/ kan du evt finde et alternativ til fyldet, og en lækker opskrift :)

Send en kommentar

send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...