torsdag den 30. juni 2011

2 i 1

Jeg har i dag bagt 2 forskellige slags brød af den samme dej.
Pølsehorn
Fem-korns boller
Mums - de smager godt med hjemmelavet
rabarber og jordbær syltetøj

Opskriften jeg har brugt til begge former for brød kommer her:

2,5 dl lunken vand
50 g gær
50 g sukker
100 g smør
1 æg
2,5 g salt
250 g hvidhvede fuldkornsmel
375 g hvedemel

Gær udrøres i vandet. De øvrige ingredienser tilsættes og det hele æltes sammen / røres sammen i røremaskine i 10-15 minuter.  Bruger man røremaskinen kan dejen godt blive lidt klistere, men tilsæt ikke mere mel, lidt mel når dejen skal formes til boller eller lign. er nok.
Dejen skal hæve ca. 20 min. Formes til brød. Efterhæve indtil dobbelt str. bages ved 220 grader i ca. 10 minutter.

Pølsebrød 12 stk. 
1 portion af ovenstående dej
6 pølser delt i 2

Efter dejen har hævet første gang, deles dejen i 2. Hver kugle rulles til en cirkle der deles i 6. Rul dejen og pølserne og lad dem efterhæves ca. 20 min. Pensles med æg og bages ved 220 grader i 10 minutter.

5-korns boller
1 portion af ovenstående dej
3 spsk 5-korns blanding.

Efter første hævning rulles dejen ud i en firkant. Kornblanding drysses over og trykkes led ned i dejen. Rul dejen sammen til en pølse, som skæres i 12 stykker. Tryk dem lidt flade og stil dem til hævning jr. ovenstående. Pensel med æg og bages ved 220 grader i 10 minutter.

1 kommentar:

Thehuset sagde ...

Åhhhh... Hvor får jeg lyst til nybagte boller :) Må hellere lige skynde mig ud og lave en dej, som kan koldhæve til i morgen tidligt :)

Mums!

Send en kommentar

send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...