onsdag den 2. april 2014

Madpakker vol. #2


Det der med madpakker - det kan godt nok være en udfordring, som jeg kom ind på i dette indlæg

Jeg har derfor været på jagt efter ny inspiration til spændende madpakker. Jeg har lånt et par bøger på biblioteket og fundet nogle sider på nettet.

 Jeg lånte 2 bøger, Kram i madkassen af Sif Orellana og Madpakkebogen af Louise Lorang.  I Kram i madkassen er der mange opskrifter på brød, boller mm, flere fra hendes tidligere bøger, ikke noget nytænkende på den front og jeg følte at, jeg har set rigtig mange af opskrifter før.  Jeg ville ønske, at der var nogle forslag til fyld/topping til alt det dejlige brød i bogen. 
Fandt kun få ting som jeg kunne finde på at lave til madpakke - følte ikke at jeg fik den inspiration til madpakker som jeg søgte. Der er mange fine forslag til snack mm, men jeg savner inspiration til et alternativ til rugbrøden eller lækkert fyld til rugbrøden, og det er der bare ikke.
Det er en rigtig lækker bog med flotte billeder, og den ser virkelig indbydende ud, men glad for at jeg kun har lånt den på biblioteket. For først gang er jeg lidt skuffet over en bog fra Sif, men det kan også være at jeg har for store forventninger.  Det første kapitel i Madpakkebogen lægger ud med det, jeg havde savnet i Sif's bog - forslag til ting der skal oven på eller i mellem brødet - der er faktisk flere at tingene som jeg vil prøve på pigerne. Der ud over er der opskrifter på lækkert bagværk, spændende kødboller og ukompliceret salater, jeg godt kunne se mine børn spise. Og så skal jeg da prøve at lave sushi med agurk og avokado til dem. 

På Rebecca Persson's hjemmeside kan man downloade en light version af hendes bog Sund mad i kassen. Her får man tips og fif om hvad der skal i madpakken, men ikke konkrete opskrifter. Den fulde version af e-bogen kan man kun få hvis man bliver medlem af hendes "Grøn stue".


På hjemmesiden http://sundemadpakker.dk kan man finde både inspiration til madpakken, samt opskrifter på hjemmelavet pålæg mm. Jeg har snuset lidt rund på siden, og har fundet flere ting der kunne være interessant at lave. Man finder også forslag til snack, fyld til frugtposen og ide'er til børnefødselsdage. 

På skolemælk.dk kan man tilmelde sig deres madpakkemail, hvor man en gang om måned får en e-mail med ide'er og forslag til madpakker. Her er der også gode forslag.

Har I andre forslag til hvor man kan finde inspiration, så må I meget gerne smide en kommentar.

2 kommentarer:

Lis sagde ...

Du kan også prøve denne side. http://www.arla.dk/sog/?query=madpakke&dsinh=18&dsifv=5&sn=dsi, det er også udgivet som et hæfte til ca. 38 kr. tror jeg at jeg gav engang.
Men madpakker er sværer at variere. Mine piger sagde at den bedste tid med madpakker, var da jeg var i den fase hvor jeg brugte foreslag fra det ovennævnte da det var mad lige efter deres hoved. Ellers tror jeg bare at vi som forældre skal gøre vores bedste og få variation ind over. Sundt ja, men husk den lille chokolade nisse, eller høne ind i mellem. Det er jo ikke det som ødelægger det. Derimod de andres små poser med yum yum som jeg absolut ikke er tilhænger af.
Håber du overlever lidt længere med at finde variationer for det er dælme svært.

Kh. Lis

Camilla (Fru Millas Cupcakes) sagde ...

Den side vil jeg lige tjekke - tak for tippet.

Når de skal forkæles lidt i madkassen, så får de en mad med pålægchokolade, eller evt. et stykke kage/cupcake hvis vi har bagt. Problemet et bare, at når der er kage nok til flere dage - så tror de, at de skal have kage med alle dag.

Send en kommentar

send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...