torsdag den 19. september 2013

Donuts eller Doughnuts?


Hvordan de staves er vist også underordnet, det er smagen det kommer an på.
For noget tid siden købte jeg two donuts forme på Amazon. Så det var ved at være på tiden at de blev brugt.  Opskriften har jeg fundet via Pinterest og er fra bloggen joy the baker, og synes det lød spændene med det brune smør - og hvor duftede det bare fantastisk da jeg lavede dejen, en virjelig skøn nødde duft. Smagen af dem var bestemt ikke skuffende.
Bagte doughnuts med brunet smør

Opskriften giver 6 stk eller 18-24 små

1 cup mel
3/4 tsk bagepulver
1/4 tsk natron
1/2 tsk salt
1/2 tsk revet muscatnød
1/3 cup sukker
3 spsk smør
1 stor æg
1/2 cup kærnemælk
1 tsk vanilje ekstrakt

Glasur:
1 1/2 cup flormelis
4 spsk kakaopulver
knivspids salt
3-4 spsk mælk
1 tsk vanilje ekstrakt

Forvarm ovnen til 175 grader. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.  Smelt smørret i en gryde ved lav til mellem varme. Smørret skal brunes, men pas på det ikke brænder på, det begynder at dufte nøddeagtigt når der er ved at være klar. I en lille skål piskes æg, kærnemælk og vanilje ekstrakt, tilsæt 2 spsk af det brunet smør og pisk det i de våde ingredienser.
Bland de tørre og våde ingredienser indtil det hele lige er samlet. Fordel dejen i donut formen. Jeg brugte en sprøjtepose for nemhedensskyld.
Formen placeres i den øvereste 1/3 del i oven og bages i 8-10 minutter.
Lad donut'erne køle lidt af i formen inden de vendes ud til en riste. Mens de køles helt af laves glasuren. Glasuren skal være tyk, men så den kan løbe af en ske.
Dyp donuts i glasuren og drys med krymmel.

Enjoy

______________

I bought some donuts pans from Amazon some time ago, and gave them a go. I found this receipe on Pinterest from joy the baker.


7 kommentarer:

Freya sagde ...

Nej hvor er de fine.. Hvis bare man ejede en doughnut form. ;) Mums!

Tines hyggeblog sagde ...

De ser virkelig lækre ud, mums herfra ( 0 :

Tina Liel sagde ...

Hvor lækre. Har også sådan en form og har kun brugt den 1 gang for et års tid siden så godt med en ny opskrift. Kan se du også skriver i cups. Vi bruger cups hernede men det er svært når jeg skriver opskrifter på min blog. Det bliver sådan noget 1.8 dl osv. ha ha. Hvad bruger du til at måle cups med? Knus

Camilla (Fru Millas Cupcakes) sagde ...

Så må du et smut forbi Amazan ;-)

Camilla (Fru Millas Cupcakes) sagde ...

Det var de også - pigerne var også vilde med dem

Camilla (Fru Millas Cupcakes) sagde ...

Så er det bare at komme igang, de er jo rigtig hurtig og nemme at lave. Jeg har nogle cup målebærger jeg har købt i England i sin tid, men man kan faktisk købe dem her hjemme. Mener ar Rice har bl.a. lavet nogle.

Tina Liel sagde ...

Tak Camilla! Jeg må fortsætte med at forvirre mine læsere. Man kan få et decilitermål i DK hvor der også er cup mål på. I Kop og Kande tror jeg. Lækre gulerodsbrud du har lavet. KNUS

Send en kommentar

send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...