mandag den 16. september 2013

Det der børne opdragelse

Jeg synes ikke altid det der med børneopdragelse er helt nemt. Jeg ved godt at der ikke er nogle endegyldigt rigtig måde at gøre det på, men jeg er nu sikker på at der nok er en forkert måde at gøre det på.

For nogle uger siden havde jeg pigerne med på Penny Lane, en cafe her i Aalborg, hvor de fik lov til at vælge en kage hver. Karoline valgte deres højsnegle som altid.

Josefine derimod ville have deres citron marengs tærte. Den har hun aldrig fået før, og moren her havde en stor forventning om, at den ville hun ikke kunne lide. Men jeg synes bare det virkede forkert at sige til hende, at den måtte hun ikke få, for den kan hun sikkert ikke lide, selvom hun aldrig har smagt den. Især fordi jeg er af den overbevisning at børn skal smage på ting, før de må sige at de ikke kan lide det.

Så hun fik lov til at få citron tærten, og jeg valgte så en hindbærsnitte, men den bagtanke, at så kunne hun få den, når det vidste sig at hun ikke kunne lide citron tærten.

Hvad synes I? Skulle jeg havde sagt nej til citron tærten (jeg fik jo ret)? Eller var det rigtigt af mig at lade hende få citron tærten, men skulle jeg så have ladet være med at give hende min hindbærsnitte?


Og her er så et billede af hende mens hun nyder min hindbærsnitte, for hun kunne jo ikke lide citrontærten.

6 kommentarer:

Pia Eriksen sagde ...

Klø på - du gjorde det rigtige.
Kan huske hvordan andre fortalte min den ældste, at hun nok ikke skulle ta' rødbeder og asier, fordi det kunne hun nok ikke li'. - Men hun elskede det. Man er nødt til at gøre sine egne erfaringer.

From sagde ...

Syntes du gjorde det rigtige.
Også da du gav hende din hindbærsnitte, for I skulle jo hygge jer, og så nytter det jo ikke at hun skal sidde der med en kage hun ikke bryder sig om.
Alternativt skulle du have købt citronkagen og ladet hende smage ved dig, men hvis hun så godt kunne lide den, ville det jo også være lidt ærgerligt at hun ikke selv fik den...
Det der opdragelse er noget tricky noget :)

Tina Liel sagde ...

SYnes også at du gjorde det rigtige. Hun prøvede og skidt pyt at hun ikke kunne lide den. Havde du gjort det modsatte ville de have været at give hende en besked om at man ikke skal smage!!!! Og også godt at hun fik din hindbærsnitte♥ KNUS

Camilla (Fru Millas Cupcakes) sagde ...

Hvor sjovt, Josefine elsker også rødbeder - det er netop det ved hende - det er de mere spøjse ting hun kan lide, så man ved aldrig

Camilla (Fru Millas Cupcakes) sagde ...

Det har du bare så ret i, men godt at høre jeg ikke helt er forkert på den.

Camilla (Fru Millas Cupcakes) sagde ...

Det er også det jeg synes, de skal jo smage på de forskelligevting.

Send en kommentar

send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...