mandag den 22. september 2014

Børn og sport
Går jeres børn til noget sport eller idræt af en slags? Og hvad er jeres holdning, skal de gå til noget?


Siden begge piger har været 2 år (Josefine var faktisk kun 1½ år) har de gået til gymnastik. Først 2 år med barn/forældre gymnastik (det vil sige, at det har jeg så gjort i 4 år – det var da sjovt nok det første år eller 2), derefter 2 år med børnegymnastik (her skulle vi heldigvis bare sidde udenfor). Karoline fortsatte også til Springgymnastik i 2 år.


Jeg tilmeldte dem til gymnastik, da de var helt små, fordi jeg havde et ønske om, at de skulle have et naturligt forhold til at bevæge sig og dyrke en form for sport. Og det synes jeg stadigvæk er vigtigt. Jeg håbede, at de tidligt ville finde glæde ved at være aktiv, og vi derfor ikke senere hen behøvede at tvinge dem af sted.


For et år siden begyndte Karoline så også til fodbold, så hun havde et år hvor den både stod på gymnastik og fodbold. (Hun startede også til fodbold året før, men der fangede det hende ikke, så det blev kun til en gang) Efter ønske fra hende selv, er hun ikke fortsat til gymnastik, men går stadigvæk til fodbold, de er mange på holdet fra klassen.


Ja, og så var moren her så ond at tilmelde hende til svømning i år. Det gjorde jeg inden vi tog på ferie. Josefine var tilmeldt, fordi hun længe havde ønske at starte til svømning. Karoline var svært tilfreds, hun mente bestemt godt at hun kunne svømning, og blev ked af det, fordi jeg sagde at hun ikke kunne. På det tidspunkt kunne hun godt nogenlunde holde sig oven vande, men de forskellige svømmetag kunne hun ikke. På ferie blev hun meget bedre til at svømme, men mangler stadigvæk noget med svømmetagene. Nu er de startet og har været af sted 3-4 gange, og de elsker det begge, selvom de synes det kan være lidt kedelig til tider.  Karoline snakker endda om at hun skal fortsætte efter jul (Vi aftalte at hun skal gå her i efteråret, og så måtte hun selv bestemme om hun ville fortsætte).


Josefine er også stoppet til gymnastik, hun ville meget heller gå til svømning og karate. Så begge dele er hun startet op på her efter sommerferien. Jeg havde meldt hende til gymnastik i tilfælde af, at det karate ikke var noget. Men hun var heldigvis bidt af det fra første gang, selv om man var lidt generet, så gymnastikholdet er hun taget af igen.  

Og som bonus, får vi selv mulighed for at svømme når pigerne er til svømmeundervisning, så i stedet for at sidde og kigge på, får vi selv noget motion. 


1 kommentar:

ByFonna sagde ...

Jeg synes helt bestemt at mine børn skal gå til en slags sport.
Det er nemlig, som du skriver, rigtig vigtigt at få et naturligt forhold til kroppen og at det er rart at bruge den aktivt:-)
Glæder mig allerede nu til Magnus er gammel nok til at starte til gymnastik;-)

Kh Jonna

Send en kommentar

send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...