onsdag den 13. april 2011

Kage kursus

Jeg var til "Sjove kager med fondant" kursus i går ved Specialkøbmanden i Aarhus. Det var et rigtig godt og hyggeligt kursus og jeg synes vi fik nogle gode tips.



Vi lærte at smøre en kage med smørcreme. Er det en kage med fyld og især hindbær eller andet frugt fyld, så er det vigtig at smørcreme dækker godt i siderne, så frugtsyren ikke trænger ud i fondanten.
Det er ikke nødvendigt at smøre creme helt ned til bunden på siderne, da cremem bliver skubbet ned når man glatter siderne.




Når man lægger fondanten over kagen, starter man med at glatte toppen. Det kan man få et bestemt stykke værktøj til eller man kan bruge hånden. Derefter glatter man siderne. Man starter med kun at gå halvvejs ned at kagen mens man glatter og trækker lidt i fondanten for at undgå folder. Så arbejder man sig lige så stille rundt om kagen indtil man når bunden.



Så skal det overskydende fondant bare slæres væk. Hvis man ikke vil have en borde omkring kage, kan man istedet skubbe fondant ind under kagen. Det er det jeg har prøvet at gøre.


Her er så det færdige resultat. Vi fik vidst hvordan man lavede forskellige blomster og nogle få figure. (Beklager billedekvaliteten, men det er taget med en Iphone)
Og kagen skal selvfølgelig ikke gå til spilde, så jeg tog den ene halvdel med på arbejde og manden fik den anden halvdel med.

2 kommentarer:

Sidsel sagde ...

Sikke et flot resultat! Det giver et rigtig flot finish med fondant over hele kagen. Det ser meget professionelt ud.
Du må have nogle glade kollegaer der får mulighed for at guffe sådan en i sig, på en ellers trist onsdag!
Sidsel

Unknown sagde ...

De var godt tilfredse selvom de påstår at jeg prøver at fede dem op.

Send en kommentar

send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...