tirsdag den 5. juli 2011

Mere Whoopie Pie

Mit bidrag til Blog Picnic'en i søndags var 2 forskellige slags Whoopie Pies. Pastacio Whoopie Pies og Banoffee Whoopie Pie.

Der har været forespøgelse på opskriferne, så de kommer her:

Pastacio Whoopie Pie

8-10 pies

Til kagen:
1 stort æg
150 g sukker
125 g natural yoghurt
25 ml sødmælk
1/4 tsk vanillie essens
75 g smeltet usalted smør
200 g mel
60 g malet pastacienødder
3/4 tsk natron
1/4 tsk bage pulver

Til fyldet:
170 g blødt usalted smør
280 g flormelis
220 g marshmallow fluff*

Pisk æg og sukker sammen til det er lyst of luftigt. Yoghurt, mælk og vanillie essen piskes sammen i en kande og tilsættes æggeblandingen. Tilsæt det smelted smør og rør det sammen ved medium hastighed. De øvrige ingredienser sies i blandning af 2 omgangen. Røres godt ud i blandningen ved medium hastighed. Dejen skal hvile i køleskabet i 20-30 minuter.

Oven opvarmes til 170 grader og 2 bageplader beklædes med bagepapir. Dejen sættes på bagepapiret med en ske i toppen en diameter på 3-5 cm og sættes 2-3 cm fra hinanden 16-20 toppe i alt. (Ikke alt for høje toppe, mine blev ikke helt så flade som de skulle være efter de var bagt) Bages i ovnen i 10-13 minutter. Afkøles helt på en risten inden de lægges sammen med fyldet.

Mens kagerne er i ovnen laves fyldet. Smør og flormelis røres sammen ved lav hastighed indtil det er godt blandet. Tilsæt marshmellow fluff og når det lige lidt er blandet sammen øges hastigheden til høj. Forsæt med at rør indtil det er lyst og luftigt. Sættes i køleskabet i ca. 30 minutter.

Tage en spsk af fyldet og put på en af kagerne, den flade side, og smør det ud. Læg endnu en kage ovenpå, med den flade side ned af, så det bliver til en sandwich.

* Kan købes i nogle Superbest butikker, men hvis så kan man lave det selv. Opskriften finder I her.

Banoffee Whoopie Pies

8-10 pies

Til kagen:
1 stort æg
150 g sukker
125 g natural yoghurt
25 ml sødmælk
1/4 tsk vanillie essens
75 g smeltet usalted smør
200 g mel
2 tsk. kanel
3/4 tsk natron
1/4 tsk bage pulver
2 bananer

Til fyldet:
170 g blødt usalted smør
280 g flormelis
220 g marshmallow fluff*
2 spsk. dulce de leche (Jeg har brugt ducle de latte fra Urtekram)

Samme fremgangsmåde som ved de andre whoopie pies, dog tilsættes bananerne for tilsidst. De brækkes i små stykker og røres i dejen med håneden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...