søndag den 16. september 2012

Så rigeligt med smør






Fredag formiddag var afdelingen på barselbesøg hos en Kollega som i starten af august fik en lille dreng. For at hjælpe den nybagte mor, havde vi tilbudt at tage morgenbrøden med.
Jeg havde derfor bagt knuder med hirseflager og Mette Blomsterbergs smørbagte kanelsnegle - en opskrift der kræver rigeligt med smør. Opskriften finder I lige her. Jeg har bagte dem flere gange, og de har været lige gode hver gang.

Bollerne var koldthævet, æltede dejen om aften, og næste morgen blev dejen rullede ud til slanger og formet til knuden. Efter de havde hævet i 30 minutter var det ind i ovnen med dem,  dejlige nybagte boller uden alt for meget anstrengelse.

10 stk.

5 dl vand
10 g gær
2 tsk groft salt
1 spsk agave sirup
100 g hirseflager
225 g fuldkorns durum
300 g hvedemel

Drys:
Havregryn

Rør gær ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt. Dejen er klisterede. Stil dejen i køleskabet. Del dejen i 10, rul til en slange og bind til en knude.
Lad bollerne hæve i 30 minutter. Pensels med vand og drys havregryn over. Bag ved 225 grader ved 10-15 minutter.

6 kommentarer:

Sommerhusliv Hele Aaret sagde ...

Uhm.. Hvor ser det lækkert ud.
Har faktisk haft lyst til kanelsnegle i flere dage, men har bare ikke kunne tage mig sammen till at få dem bagt:-))

Dejligt du kan glæde den nybagte Mor:-)

Ha´en dejlig aften

Knus Susi

Unknown sagde ...

Ja, det kender jeg godt, hvor det noglegange tager længere tid at tage sig sammen til at gå i køkknet end det tager at lave det der skal laves.

Også en dejlig aften til dig.

alifesection.dk sagde ...

Jeg er vildt imponeret over alt det bageri du får produceret. Hjemme hos mig er jeg desværre kendt som moren der ikke kan bage. Måske skulle jeg øve mig lidt med de kanelsnegle :-)

A + K = ♥ sagde ...

Åha, elsker altså kanelsnegle, satser også på at det bliver en succesfuld genganger til fødselsdagen i år, hvis der ikke dukker noget andet op, for gode er de altid (:

- Anne

Unknown sagde ...

Ja, det er jo både godt og skidt at elske at bage, for jeg elsker også at spise det jeg laver - og det er altså ikke godt for figuren.

Unknown sagde ...

Jeg har også en svaghed for kanelsnegle - dem er der godt nok bagt mange af i løbet af årene

Send en kommentar

send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...