onsdag den 7. september 2011

Chocolate chip whoopie pies8-10 pies (eller 16-18 mindre)

Til kagen:
1 stort æg
150 g sukker
125 g natural yoghurt
25 ml sødmælk
1/4 tsk vanillie essens
75 g smeltet usalted smør
275 g mel
3/4 tsk natron
1/4 tsk bage pulver
150 g chokolade chips
Til fyldet:
170 g blødt usalted smør
280 g flormelis
2 spsk kakaopulver220 g marshmallow fluff*

Pisk æg og sukker sammen til det er lyst of luftigt. Yoghurt, mælk og vanillie essen piskes sammen i en kande og tilsættes æggeblandingen. Tilsæt det smelted smør og rør det sammen ved medium hastighed. De øvrige ingredienser sies i blandning af 2 omgangen. Røres godt ud i blandningen ved medium hastighed. Dejen skal hvile i køleskabet i 20-30 minuter.
Oven opvarmes til 170 grader og 2 bageplader beklædes med bagepapir. Dejen sættes på bagepapiret med en ske i toppen en diameter på 3-5 cm (jeg lavede dem dog mindere, ca. halv størrelse) og sættes 2-3 cm fra hinanden 16-20 toppe i alt. (Ikke alt for høje toppe, mine blev ikke helt så flade som de skulle være efter de var bagt) Bages i ovnen i 10-13 minutter. Afkøles helt på en risten inden de lægges sammen med fyldet.
Mens kagerne er i ovnen laves fyldet. Smør og flormelis røres sammen ved lav hastighed indtil det er godt blandet. Tilsæt marshmellow fluff og kakaopulver og når det lige lidt er blandet sammen øges hastigheden til høj. Forsæt med at rør indtil det er lyst og luftigt. Sættes i køleskabet i ca. 30 minutter.
Tage en spsk af fyldet og put på en af kagerne, den flade side, og smør det ud. Læg endnu en kage ovenpå, med den flade side ned af, så det bliver til en sandwich.

1 kommentar:

Mette (Fru Kubik) sagde ...

Dem her bliver jeg helt sikkert nød til at prøve at lave i weekenden. For de ser bare rigtigt lækre ud.
Og tak for en rigtig god blog.

Hilsen Mettw

Send en kommentar

send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...