Juletid for mig - er tiden til at lave karameller - der er bl.a. blevet lavet disse skønne lakridskarameller.
250 g sukker
125 g glucose sirup
1/2 l fløde
2 spsk lakrids sirup eller lakrids pulver
Det hele blandes sammen i en gryden (gerne en lidt stor i det) og lad det koge op. Det skal koges indtil massen når 122-125 grader, det kan godt tage i mellem 30-45 minutter, så det kræver tålmodighed. Rør i nu og næ. Når den når over de 110 grader, skal man være over det hele tiden og rører tit, så det ikke brænder på.
Ha' en form beklædt med nagepapir smurt med olie klar. Når massen har nået de ca 122 grader, hældes det i formen. Lad det stå til dagen efter, min 5-6 timer.
Skær massen ud i passende stykker. Vend evt. nogle af dem i lakridspulver. Hvis man ikke pakker karamellerne ind, så vil det være en god ide at vende dem alle i lakridspulver så de ikke klister sammen.
6 kommentarer:
den må jeg og ungerne da vist også prøve :-) hvis man ikke ønsker lakridssmag hvad så???? kan man bare undlade det eller skal der så noget andet i?
Søster siger mange tak, så skal der bare lige købe lidt ting og så er vi klar. Er spændt på at vores bliver lige gode som dine.
Har lige lavet lakridskarameller - dog på kondenseret mælk, men vil da klart overveje at prøve din opskrift næste gang ;-)
Ja, så undlader du det bare - også er det bare flødekarameller. Hvis man har lyst til at gøre dem lidt julede, kan man tilsætte 1 tsk kanel til sidst.
Tror da bestemt de gøre
Har aldirg prøvet at lave karameller med kondeseret mælk, det skal da prøves
Send en kommentar
send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig