fredag den 28. september 2012

Efterårs cupcakes - forsinket Cupcake Tuesday




Yummi efterårs cupcakes med æble og valnødder toppet med karamel frosting

15-18 stk.

110 g smør sturtemperatur
225 g sukker
2 æg
275 g hvedemel
1.5 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefær
1/2 tsk kardemomme
1,2 dl mælk
1-2 æbler revet ca. 100 gram
50 g valnødder - hakket

Frosting
110 g smør stuetemperatur
500 g flormelis
1 tsk vaniliesukker
60 ml mælk
100 g dulce de leche /dulce latte

Smør og sukker røres sammen til en blød og ensartede masse. Æg tilsættes et af gange og røres godt i. Mel, bagepulver, kanel, ingefær og kardemomme blandes. Melblanding hældes i smør/sukker massen skiftevis med mælken. Dejen røres godt sammen. Tilsæt æbler og valnødder, og søreg for at det bliver blandet godt.
Dejen hældes i muffinsforme og bages ved 160 grader i 20-25 minutter. Afkøles helt inden de pyntes.

Frosting:

Smør, mælk, vaniliesukker og halvdelen af flormelis røres sammen til det er godt samlet. Tilsæt resten af flormelisen og karamellen. Frostingen piskes godt indtil den er let og luftig.

Der var gang i det lille cupcake bageri i går , der blev bagt 60 kager i alt. Manden har fået 50 med på arbejde i dag - han har sidste arbejdsdag efter 16 år i sammen koncern. Mandag starter han på nyt job med nye udfordringer.


5 kommentarer:

Gitte K sagde ...

Mmmm de ser lækre og krydret ud, gør sig sikkert godt til en kop Chai!

Camilla sagde ...

Hold nu da fast - de lyder LÆKRE! Sådan en kunne jeg godt lige klare :o)

Mit element sagde ...

Det er god inspiration! og sikke en flot omgang tyller du har lavet ovenpå! :0) God weekend! Hilsen cupcake-stylisten (Rikke)

Unknown sagde ...

Det tror jeg bestemt, de er i hvertfald dejlig krydret i smagen

Unknown sagde ...

Mange tak - jeg har brugt tylle 1M fra Wilton

Send en kommentar

send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...