fredag den 28. september 2012
Efterårs cupcakes - forsinket Cupcake Tuesday
Yummi efterårs cupcakes med æble og valnødder toppet med karamel frosting
15-18 stk.
110 g smør sturtemperatur
225 g sukker
2 æg
275 g hvedemel
1.5 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefær
1/2 tsk kardemomme
1,2 dl mælk
1-2 æbler revet ca. 100 gram
50 g valnødder - hakket
Frosting
110 g smør stuetemperatur
500 g flormelis
1 tsk vaniliesukker
60 ml mælk
100 g dulce de leche /dulce latte
Smør og sukker røres sammen til en blød og ensartede masse. Æg tilsættes et af gange og røres godt i. Mel, bagepulver, kanel, ingefær og kardemomme blandes. Melblanding hældes i smør/sukker massen skiftevis med mælken. Dejen røres godt sammen. Tilsæt æbler og valnødder, og søreg for at det bliver blandet godt.
Dejen hældes i muffinsforme og bages ved 160 grader i 20-25 minutter. Afkøles helt inden de pyntes.
Frosting:
Smør, mælk, vaniliesukker og halvdelen af flormelis røres sammen til det er godt samlet. Tilsæt resten af flormelisen og karamellen. Frostingen piskes godt indtil den er let og luftig.
Der var gang i det lille cupcake bageri i går , der blev bagt 60 kager i alt. Manden har fået 50 med på arbejde i dag - han har sidste arbejdsdag efter 16 år i sammen koncern. Mandag starter han på nyt job med nye udfordringer.
Etiketter:
cupcake Tuesday,
Cupcakes
5 kommentarer:
Mmmm de ser lækre og krydret ud, gør sig sikkert godt til en kop Chai!
Hold nu da fast - de lyder LÆKRE! Sådan en kunne jeg godt lige klare :o)
Det er god inspiration! og sikke en flot omgang tyller du har lavet ovenpå! :0) God weekend! Hilsen cupcake-stylisten (Rikke)
Det tror jeg bestemt, de er i hvertfald dejlig krydret i smagen
Mange tak - jeg har brugt tylle 1M fra Wilton
Send en kommentar
send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig