fredag den 12. oktober 2012
Fredag = snart weekend
Er der nogle bedre måde at starte sin fredag på end med nybagte boller.
Og det bedste er, det kræver ikke særligt meget overskud - der skal bruges 5 minutter om aften og 5 minutter om morgen - ca. 20 minutter i ovenen og så er der varme boller.
Opskriften har jeg bragt et par gang før, men her er den i en ny version med gulerødder.
5 dl vand
15 g gær
150 g havregryn
200 g hvid hvedemel
250 g hvedemel
2 gulerødder revet
1 tsk salt
1 spsk sukker/honning/agave sirup
1 håndfuld solsikkekerne
1 håndfuld hørfrø
Gær røres ud i vand. De øvrige ting tilsættes og det hele røres sammen, bare så det er blandet. Dæk skålen med husholdingsfilm og stil i køleskabet natten over.
Varm ovnen til 225 grader. Sæt dejen pladen med en ske, evt. fugten hænderne og form dem let til boller. Hvis man har tiden, må de gerne hæve i ca. 20 minutter, ellers så bare i ovnen.
Og så ser jeg frem til en fredag aften hvor pigerne og jeg skal max hygge mens manden er i København.
2 kommentarer:
Det bedste ved den slags boller er, at så bliver madpakkerne også lidt lettere at få lavet.
Jep, og lidt mere lækker
Send en kommentar
send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig