tirsdag den 21. maj 2013

Cupcake Tueday - med kringle på



Efter at have læst denne her artikel, har jeg længe haft lyst til at lave en kringle.  Så i sidste uge, fik jeg endelig tage mig sammen.
I opskriften tager jeg udgangspunkt i min opskrift på bløddej. men nogle små ændringer.

1 stor kringle

2,5 dl lunken sødmælk
50 g gær
1 æg
1/2 tsk salt
50 g sukker
1 tsk kardemomme
100 g blødt smør i små tern
575-625 g hvedemel

Fyld:
150 g blød smår i tern
150 g sukker
150 g revet marcipan
2 små æble i små tern
75 g hakket mørk chokolade

Gær røres ud i den lunken mælk. De øvrige ingredienser tilsættes, hold lidt mel tilbage. Det helle æltes godt sammen, ca. 10 minutter på rørmaskine. Pas på med melet, endelig ikke for meget, dejen må gerne være let klisterede. Lad dejen hvile i 15 minutter mens fyldet laves.
Smør og sukker røres godt sammen. Når det er blæandet helt sammen, røres marcipanen i.

Dejen rulles ud til en lang rektangel. Fyldet lægges på midten af dejen på den lange siden. De to sidder bukkes ind over fyldet, og dejen formes til en kringle. Lad kringlen efterhæve i ca. 45 minutter. Pensel kringlen med æg og drys perlesukker og hakket nødder over. Bag ved 200 grader i ca. 25-30 minutter.

1 kommentar:

A + K = ♥ sagde ...

Åh, gærdejskage er bare min yndlings - den ser så lækker ud!


- Anne

Send en kommentar

send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...