onsdag den 11. april 2012
Påskekage anno 2012
Påskekagen i år indeholdte citronkage med hvidchokolade creme. Jeg havde valgt citronkage fordi vi skulle have den efter Påskefrokosten, så det skulle være noget der ikke var for sød eller tung.
Jeg bagte 2 citronkager som jeg skær igennem, så jeg havde 4 bunde.
Opskriften til 2 kager kommer her.
500 g smør
700 g sukker
8 æg
skal fra 4 citroner (Husk de skal ikke være overfladebehandlet)
650 g mel
3 tsk bagepulver
2.2 dl mælk
Glasur
saft af 2 citroner
200 g flormelis
Rør sukker og smør til en luftig masse. Tilsæt æggene i et af gangen og tilsæt derefter den reven citronskal. Vend siget mel og bagepulver i dejen og tilsæt til sidst mælken. Hæld dejen i en smurt springform og bag kagen i ca. 35-40 minutter ved 200 grader.
Rør glasuren sammen og hæld det over kagen mens den stadigvæk er varm. Prik evt. nogle huller i kagen inden der hældes.
Lad kagen afkøle inden den lægges sammen med chokoladecremen.
Hvidchokolade creme
250 g hvidchokolade
1.2 dl fløde
Fløde og hvidchokolade smeltes over vandbad. Sættes i køleskabet og afkøles helt. Inden brug piskes creme igennem.
Kagen er smurt op med smørcreme med hvidchokolade inden den er pyntet med fondant.
2 kommentarer:
Hold da op hvor er den flot!!
Takker :-)
Send en kommentar
send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig