mandag den 30. april 2012

Kogebogsudfordring #1





I går blev aftensmaden lavede efter en opskrift fra en af mine mange kogebøger, og derved er dette mit første indlæg i Kogebogsudfordringen. 

Menuen stod på Spinat og Feta tærte efter en opskrift fra Jamie Oliver. Vi har dog ændret lidt på opskriften og tilføjet kylling.

Opskriften skal I ikke snydes for, så den kommer her.

4 personer:

2 kyllingfilet ca. 250 g 
40 Pinjekerner
3 æg
150 g feta ost
25 g cheddar ost
salt
peber
revet muskatnød
en lille klat smør
200 g spinat
150-200 g filo dej - 4 ark. 
Cayennepeber
Oliven olie

Tænd oven på 200 grader.
Pinjekerne ristes på en pande der kan tåle at komme i oven og som gerne har lidt høje kanter.  
I mens piskes æggen sammen. Fetaosten smulderes i og cheddar ost rives. Æg/oste massen tilsættes salt, peber og en 1/4 revet muskatnød.  
Når pinjekernerne er ristede, tages de af panden og blandes med æggene. 

Kyllingen skæres i små strimler og brunes i panden. Det skal ikke gennemsteges, men bare brunes 3-4 minutter.  Kyllingen lægges på en tallerken eller lign. 

Panden sættes tilbage på blusset, og en klat smør smeltes. Tilsæt derefter spinaten og lad den koge/stege ved middel varme i ca. 4-5 minutter. Husk at røre i det en gang i mellem. 

I mellem tiden krølles et stykke bagepapir sammen, glattes ud og smøres let med oliven olie. Læg et lag filodej på papiret, smør med olie og drys salt, peber og cayennepeber hen over dejen. Gøre det samme med de 3 andre lag. 

Tag spinat af panden og bland i æg/oste massen. Løft forsigtig bagepapiret ned i panden og sørge for at dejen lægger ud over kanten. Fordel kyllingen på bunden af panden og hæld æg/ostemassen over, og fold dejen hen over.
Sæt tærten i oven og bag den i 18-20 minutter indtil den er gylden og sprød. 

Nyd den med simpel agurksalat og tomatsalat. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...