I sidste uge var pigerne og jeg lidt tidligere hjemme en af dagen, så der var tid til at bage en omgang havregrynscookies. Der er masser af havregryn i, så de må da være sunde, ikke ;-)
Pigerne hjalp til, både med at lave dejen og med at trillen dejen til kugler og trykke dem flade med mit nye cookie stamp. Uheldigvis er havregryns cookies for grove i det, så man kan slet ikke stemplet.
Jeg fik 20 cookies ud af opskriften, men man kan godt lave dem mindre, så man får 30 stk.
150 g smør
225 g brun farin
50 g honning
1 æg
4 spsk vand
1 tsk vanilje ekstrakt eller vaniljesukker
375 g havregryn
70 g hvid hvedemel
70 g hvedemel
1 tsk salt
1/2 tsk natron
Smør og sukker røres godt sammen med en håndmixer eller røremaskine til det er cremet. Rør æg, vand og vaniljeekstrakt i indtil dejen er glat. I en anden skål blandes havregryn, mel, salt og natron. Blanding tilsættes smørblanding gradvis indtil det hele er blandet sammen.
Dejen sættes på bageplader med 2 skeer og bages i ca. 15 minutter ved 180 grader.
Velbekomme.
1 kommentar:
Umm de ser lækre ud :o)
Send en kommentar
send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig