Da jeg til forskud på glæderne og serverede hveder den anden dag, blev de spist med smør og hjemmelavet rabarbersyltetøj.
Efter jeg fandt ud af hvor nemt det er, har jeg selv lavet syltetøj de sidste par år.
Det tager ingen tid, og det er ikke mange ingredienser man skal bruge.
Jeg fik næste 2 glas ud af nedenstående portion
800 g rabarber skåret i små stykker
300 g sukker
korn fra en stang vanilje
Rabarber koges sammen med sukker og vanilje indtil det tykner og væden begynder at fordampe. (Det tager ca. 30 minutter)
Syltetøjet hældes på skoldet glas tilsat en sjat atamon. Jeg opbevare mit syltetøj på køl.
I aften skal der også spise hveder - jeg tog nogle af dem jeg bagte i søndags, flækkede dem og kom dem i fryserne. Så er de klar til at komme i ovnen i aften.
4 kommentarer:
Lækkert, jeg har også lavet jordbær/rabarberkompot med kanel til at proppe ovenpå skyr/yoghurt mv.
Det smager af sommer.
- Anne
Jeg har også lidt tænkt på om jeg skulle bare på min skyr/yoghurt om morgen.
Det er nemlig sommer
Det ser vel nok lækkert ud! Har lige købt rabarber, så måske det var det de skulle bruges til...
Kh
Ann-Katrine
Lækkert og sikke da en fantastisk farve dit syltetøj har fået :-)
Send en kommentar
send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig