I mandags høstede jeg de første rabarber fra min have - ikke den største høst, men nok til en lille kage, som jeg bagte til mine gæster mandag aften.
Det er en utrolig nem og simple opskrift, desværre glemte jeg at tage billede at hele kage, derfor får I bare det billede jeg lagde på Instagram.
1 kage
200 g smør
180 g sukker (2 dl)
3 æg
130 g mel (1,5 dl)
1 stk. bagepulver
1 stk. vaniljesukker
500 g rabarber i tern (jeg havde kun 250 g, og det synes jeg passede fint)
4 spsk. sukker
1 spsk. kartoffelmel
Smør, sukker og æg piskes sammen til en ensartede masse. Mel, bagepulver og vaniljesukker røres i. Dejen hældes i en smurt springform eller tærte form. Rabarberne vendes med sukker og kartoffelmel og fordeles over dejen i et jævnt lag.
Kagen bages ved 170 grader i ca. 45-60 minutter.
Nydes letter afkølet med enten vaniljeis eller cremefraiche rørt med vanilje.
1 kommentar:
Det ser bare så godt ud! Rabarbersæsonen skal virkelig udnyttes.
- Anne
Send en kommentar
send gerne en kommentar - jeg vil så gerne høre fra dig