tirsdag den 30. september 2014

Under 3 måneder til jul



Jeg har været tidligt ude i år, og har allerede købt pigernes julekjoler (de skulle nemlig bruges i en anden anledning). Og som de har været så mange andre år ( dog ikke sidste år), så er kjolerne også fra Zara i år.

Jakke 

Kjole

Kjole

søndag den 28. september 2014

Æblehøst














Jeg har i dag haft 4 skønne, og til tider fjollede, piger med ud og plukke æbler. Endelig fik vi det gjort, sidste år nåede vi det ikke, og året før, var sæsonen allerede over da jeg læste om det hos Ida.

Pigerne havde det virkeligt sjovt, og hyggede sig med at plukke æbler og pærer. Jeg var positivt overraskede over at træerne ikke var så høje, så det var ingen problem for pigerne at nå æblerne.

Efter vi havde fyldt de 2 kasser med æbler, spiste vi frokost på gårdspladsen, hvor der var fine picnic borde. Sådan en picnic kurv er nem at fylde, når man har et godt lager i fryseren, så menuen stod på pølsehorn og kanelsnegle.

Nu skal jeg bare have fundet nogle gode opskrifter, så jeg kan få brugt nogle af alle de æbler vi havde med hjem.


onsdag den 24. september 2014

Work in progress

Vi har boet i vores hus i 7 år, og fik det mere eller mindre indrettet helt da vi flyttede ind - men kun mere eller mindre, da der er nogle ting vi mangler, og vi er derfor aldrig blevet helt færdigt.  Jeg har derfor snuset lidt rundt på hjemmeside xakt.dk, for se om jeg få inspiration til de ting vi mangler.



En af de ting vi mangler er sengeborde.  Vi havde godt nok nogle fra Ikea da vi flyttede ind, men dem smed jeg ud for nogle år siden, da jeg ikke kunne lide dem mere, og så blev de altid fyldt med rod. De 2 ovenstående kunne være nogle gode muligheder. 


Noget andet vi mangler er et sofabord. Da vi flyttet ind i huset, lånte vi et af mine forældre. Det var i lyst træ med en frosted gladplade - dte var praktisk, men bestemt ikke os. Det blev for nogle år siden udskiftet med 2 lack borde fra IKEA, de skulle bare være en midlertidlig løsning, men det er nok ved at være en 3 år siden.

Derudover vil jeg gerne have et lille sidebord til at stå ved siden af vores stol i stuen, så man har noget at stille thekoppen på, når man sidder i stolen og læser. 
Hylderne her, kunne jeg rigtig godt tænke mig at få op i køknet. Her vil der være plads til at få pynte ting frem, det er der nemlig ikke så meget plads til i vores køkken. 
Alle tingene er fundet hos xakt.dk, men de har ikke kun møbler, og de også et rigtig stort udvalg af tilbehør og pynteting, f.eks mange af de fine træfigure fra Kay Bojesen, se udvalget her. Vi har allerede sangfuglen Otto, men kunne rigtig godt tænke mig de to mindre turtelduer i egetræ.






mandag den 22. september 2014

Børn og sport




Går jeres børn til noget sport eller idræt af en slags? Og hvad er jeres holdning, skal de gå til noget?


Siden begge piger har været 2 år (Josefine var faktisk kun 1½ år) har de gået til gymnastik. Først 2 år med barn/forældre gymnastik (det vil sige, at det har jeg så gjort i 4 år – det var da sjovt nok det første år eller 2), derefter 2 år med børnegymnastik (her skulle vi heldigvis bare sidde udenfor). Karoline fortsatte også til Springgymnastik i 2 år.


Jeg tilmeldte dem til gymnastik, da de var helt små, fordi jeg havde et ønske om, at de skulle have et naturligt forhold til at bevæge sig og dyrke en form for sport. Og det synes jeg stadigvæk er vigtigt. Jeg håbede, at de tidligt ville finde glæde ved at være aktiv, og vi derfor ikke senere hen behøvede at tvinge dem af sted.


For et år siden begyndte Karoline så også til fodbold, så hun havde et år hvor den både stod på gymnastik og fodbold. (Hun startede også til fodbold året før, men der fangede det hende ikke, så det blev kun til en gang) Efter ønske fra hende selv, er hun ikke fortsat til gymnastik, men går stadigvæk til fodbold, de er mange på holdet fra klassen.


Ja, og så var moren her så ond at tilmelde hende til svømning i år. Det gjorde jeg inden vi tog på ferie. Josefine var tilmeldt, fordi hun længe havde ønske at starte til svømning. Karoline var svært tilfreds, hun mente bestemt godt at hun kunne svømning, og blev ked af det, fordi jeg sagde at hun ikke kunne. På det tidspunkt kunne hun godt nogenlunde holde sig oven vande, men de forskellige svømmetag kunne hun ikke. På ferie blev hun meget bedre til at svømme, men mangler stadigvæk noget med svømmetagene. Nu er de startet og har været af sted 3-4 gange, og de elsker det begge, selvom de synes det kan være lidt kedelig til tider.  Karoline snakker endda om at hun skal fortsætte efter jul (Vi aftalte at hun skal gå her i efteråret, og så måtte hun selv bestemme om hun ville fortsætte).


Josefine er også stoppet til gymnastik, hun ville meget heller gå til svømning og karate. Så begge dele er hun startet op på her efter sommerferien. Jeg havde meldt hende til gymnastik i tilfælde af, at det karate ikke var noget. Men hun var heldigvis bidt af det fra første gang, selv om man var lidt generet, så gymnastikholdet er hun taget af igen.  

Og som bonus, får vi selv mulighed for at svømme når pigerne er til svømmeundervisning, så i stedet for at sidde og kigge på, får vi selv noget motion. 


søndag den 21. september 2014

Mål for 2014


(Grøn er løb og rød er gang)

Jeg har sat mig en mål for 2014 - jeg har besluttede at jeg skal nå at gå og løbe 900 km i alt i 2014.  På nuværende tidspunkt er jeg oppe på 615 km, hvilken betyder at jeg skal gå eller/og løbe ca. 20 km om uge resten af året. Jeg vil dog prøve at få gået lidt mere her i september og oktober, da jeg ved det kan blive lidt svært at komme op på 20 km i november og december, når der bliver koldt og vådt.

lørdag den 20. september 2014

3 Ting



Aftensmad bestående af nybagte pølsehorn, her lavet med en blanding af hvedemel og forskellige speltmele, efterfulgt at snaskede kanelsnegle til dessert.


De første kastanjer samlet af pigerne


Og hortensiaerne der synger på sidste vers.

fredag den 19. september 2014

Efterårsgarderobe til de små


Det er ikke kun min garderobe her til efteråret der skal planlægges - tiden er også kommet til at tænke på køb til pigerne her til efterår og vinter. Det er jo en dyr periode vi går i møde med flere dyre køb der skal foretages.

Tiden er kommet til at købe vinterstøvler og måske overgangsstøver til de små - det er jo meget sjælden at de kan passe dem fra sidste år.

Men støvler alene, kan jo ikke holde dem varme vinteren over - der skal jo også overtøj til. Josefine skal stadigvæk både have en vinterjakke og flyverdragt, til Karoline kan vi hedigvis nøjes med en vinterjakke og overtræksbukser. Hos Smallfashion.com har de et rigtig stort udvalg af overtøj fra mærker som Mini A Ture, Tommy Hilfinger mm. Flere af jakkerne fra Mini A Ture er faktisk på tilbud lige nu.

Støvler og overtøj er dog ikke det eneste på listen, sommergarderobe skal udskiftes med vintertøj, der skal indkøbes tøj der kan holde dem varme i den kommende tid. Det betyder at der skal købes varme cardigans og sweaters, og muligvis en kjole eller 2 - måske de fine i uld fra FUB, se udvalget her, som har lange ærmer.

Hvad med jer, er I gået i gang med indkøb af støvler og jakker ?






torsdag den 18. september 2014

Basis





Her den anden dag, kunne jeg ikke finde et par leggings til Josefine uden huller, så det var vidst på tide at få købt nyt. Så der er blevt fyldt op i skufferne med basisvare til begge piger.
De langærmet t-shirts er fra Little Pieces og leggings er købt på Zara.com

onsdag den 17. september 2014

Rainbow Loom





1. Rainbow Loom , 2. MonsterTail fra Rainbow Loom, 3 Loops & Loom købt i Salling og 4. Fun Looms købt i BR. 

Har I prøvet Rainbow Looms, Fun Looms - kært barn mange navne ? Karoline fik en Fun Loom i fødselsdagsgave i juni, og begge piger har brugt den til at lave simple armbånd på. Vi havde den også med til Spanien, og Karoline og hendes faster prøvede at lave en lille kylling efter en video på YouTube. 

Karoline kan godt lave de lidt mere avanceret ting, men Josefine holder sig til de simple armbånd. 

Vi har købt flere forskellige versioner, den sidste er den originale fra Rainbow Loom som er købt i Panduro Hobby - det er klart også den jeg vil anbefale. Der er virkelig kvalitet til forskel. Rammen er i en meget bedre kavalitet og meget nemmer at arbejde med end de andre. Det samme gælder for krogen, det virker mere holdbar og den er nemmer at arbejde med. De medfølgende gummibånd til Rainbow Loomen virker også til at være en meget bedre kvalitet og mere holdbar. 

Rainbow Loom har en hjemmeside, hvor man opretter sig som medlem, og får adgang til rigtig mange instruktionsvideoer. Ellers kan man google Rainbow Loom elller Fun Looms på YouTube, og så kommer der også rigtig meget frem. 

Jeg regner med at pigerne og jeg skal bruge mange timer hen over efteråret og vinter med disse farverige bånd. 

mandag den 15. september 2014

En kreativ weekend






Pigerne og jeg har haft en weekend der har stået i det kreative tegn. Der er blevet lavet perleplade. Pigerne er gået i gang med at knytte nøgleringe og der er blevet lavet armbånd af Rainbow Looms.



Og så har vi spist chokolade kage lørdag aften til Mine Søsters Børn. Opskriften finder I her - ti hi hi.

søndag den 14. september 2014

Efterårsgarderobe


Jeg læser rigtig mange slags blogs, bl.a modeblog. Og en af de ting jeg har fået fra modeblogs, er at det er fornuftigt at planlægge sine købe for den kommende sæson.

Så det er noget jeg vil prøve at gøre for det kommende efterår og vinter.
Jeg har flere kategorier på min liste, der er overtøj, fodtøj, tøj der kan holde mig varm, og tøj til arbejdsbrug.

Jeg har brug for en kort dunjakke her til overgangen imellem efterår og vinter, og så kunne jeg godt bruge en uldfrakke. På listen er også korte falde støvler, lidt a la bikerboots (ja, der er ikke meget first mover over mig, jeg er typen der lige skal se tingene an)

Jeg skal også have noget der kan holde mig varm - og her tænker jeg dejlige lange cardigans og vamset strik.

Min sidste kategori er tøj til arbejde, og her vil jeg gerne fokusere på de mere klassiske ting. En sort nederdel, løse skjortebluse og enkel t-shirts og tidsløse kjoler.

Tøjet på ovenstående kollage er fra webshoppen kools.dk, som er en webshop med tøj til både børn i alderen 1-12 år og kvinder. Tøjet sælges både på webshoppen, men også ved homeshopping, så hvis man har lyst til at få besøg af en af deres konsulenter, så kig fordi deres hjemmeside.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...