tirsdag den 31. juli 2012

Cupcake Tuesday


Her hjemme er vi rigtig glad for Red Velvet cupcakes, så da jeg skulle holde fødselsdag i søndag, fik jeg lyst til at prøve dem i en lidt anden variant - så jeg lavede Red Velvet Whoopie Pies i stedet for. Ikke mit første forsøg med Whoopie pies, men som de andre gange jeg har lavet dem, så lavede jeg dem som mini. 
Glemte helt at tage billeder i løbet af fødselsdagen, så billede er af de sørgelige rester. 

Red Velvet Whoopie Pies

8-10 stk eller ca. 20 mini

120 g blødt smør
200 g brun farin
1 æg- stort
120 ml kærnemælk
1 tsk vanilje essens
340 g hvedemel
2 spsk kakaopulver
1/2 tsk natron
1/4 tsk salt
30 ml rød frugt farve (næsten en hel flaske af den fra Dr. Oetker)

Fyld:

85 g blødt smør
150 g flormelis
80 g flødeost
100 g vanilje Marshmallow fluff (se evt. mine andre opskrifter)

Jeg rører dejen på min KitchenAid, men man kan også bruge en håndmixer. Smør og sukker røres sammen til det er let og luftigt. Tilsæt ægget og rør godt sammen. Kærnemælk og vaniljeessen blandes og hældes i sukkermassen. Sigt mel, kakaopulver, natron og salt og rør det i dejen af 2 omgange. Tilsæt den røde frugtfarve og rør indtil dejen en ensfarvet rød. Dejen stilles i køleskabet i 20-30 minutter. 
Dejen sættes på en bageplade som runde toppe, ca 3-5 cm for de store og 2-3 cm for de små, med godt afstand. Bages ved 170 grader i 10-13 minutter. 

Mens kagerne er i oven skal fyldet laves. Smør og flormelis røres sammen indtil det er godt blandet. Tilsæt flødeost og rør sammen med langsom hastighed, når det hele er godt blandet øges hastighed til mellem-høj. Tilsæt marshmellow fluff og forsæt med at røre på høj hastighed indtil fyldet er let og luftigt. Fyldet stilles i køleskabet i ca. 30 minutter. 

Når kagerne er helt afkølet, lægges 2 kager sammen med en skefuld af fyldet. 

Bits and pieces


Lidt blandet fra den sidste uge

mandag den 30. juli 2012

Valgte blomster

Valgte at følge fleretallet og min egen første indskydelse, og pigernes nederdele fik en blomst broderet på.  Blomster er lavet efter inspiration fra de broderekit jeg har købt lige her.

 Som tidligere nævnt er nederdelen syet efter Line/Marapytta's mønster, men jeg har også brugt flere af hendes små fif. Bl.a. denne her som giver en rigtig flot afslutning på kantbånd.

Eller dette fif til når man skal lave oplægning, super nemt og hurtigt - giver et rigtig flot resultat. 

fredag den 27. juli 2012

Berlin #3


Brandenburger Tor kan man ikke komme udenom når man er i Berlin. Brandenburger Tor er den sidste bevarede Byport i Berlin og er at finde på Pariser Platz for enden af Unter den Linden og Strasse des 17.juni. Meget impornerede byggningsværk. Utroligt smuk når man kigger igennem porten, om det er ned af Unter den Linden eller Strasse des 17. juni.


Tæt på Brandenburger Tor ligger Holocaust mindemærket, eller Denkmal für die ermordeten Juden Europas, som det også hedder. 2711 betonsøljer der former en labyrint, hvor det er nemt at blive væk, eller måske genfinde hinanden, eller blive overrasket over hvem man møder lige om hjørnet. Og, nej man må ikke gå rundt oven på dem.


Berlins fjernsynstårn giver en fantastik udsigter udover byen, dog knap så imponerende når der er overskyet og dissede. Vi havde selvfølgelig valgt den dag med fleste skyer, hvor vi skulle op i tårnet. Vi kunne ikke se ud over hele Berlin, men vi havde god udsigt til de nærliggende bygninger. I tårnet er det en udsigts etage hvor man bare kan gå rund og nyde udsigten. Derudover er den en etage med en restrurant, og her drejer gulvet lige så stille rundt, så man kan se hele udsigten 360 grader rundten uden at forlade sin stol. Man kan dog kun få bord i restruranten såfremt man spiser der, men de har også is og kage på menukorten. Et stykke kage kan man vel altid klemme ned:-)


Overalt i Berlin møder man disse Buddy Bears, som oprindeligt blev lavet i 2002 til en udstilling, hvor bjørnene stod hånd i hånd omkring Brandenburger Tor. De er siden hen blev spredet ud over hele verden og Berlin og der er kommet flere til.





Uden mad og drikke dur helten ikke. Når man er i Berlin, er det selvfølgelig også nødvendigt at få noget at spise.
Det var kun lørdagaften vi spise ude, de andre aftner spise vi i lejligheden. Frokost det spiste vi derimod ude. Det er utrolig mange muligheder i Berlin, så lige meget hvad man er til, så der mulighed for at finde det.
En af dagene var vi typiske turister og tog på Hard Rock Cafe på Kurfürstendamm og fik en burger. Klassisk turistfælde, men de var nu gode og det var et fint sted at have pigerne med. De havde en fin børnemenu, med et godt udvalg.
Man kan ikke være i Berlin uden at få en Currywurst eller Bratwurste. Så ene af dagene fandt vi en rigtig tysk restrurant i området ved Freidrichstrasse, Augustiner am Gendarmenmarket, hvor det var muligt at få både Currywurst og Wienerschnitzel. Ellers er det muligt at købe Bratwurst ved omvandrende sælger eller ved den tyske udgave af en pølsevogn.
Og så for at prøve noget helt andet, så fik vi Sushi en dag på noget der hedder Sushi Circel, en kæde der er at finde flere steder i Berlin.  Maden var rigtig god, der var bare ikke rigtig noget for pigerne at spise.  De  spise ikke sushi og der var ikke andet på menukortet. Det eneste Karoline spiste var sojabønnerne.

Når vi var på farten med pigerne, sørge jeg altid for, at have noget med til at underholde dem med. når vi var på restrurant. De har bare ikke tålmodighed nok til at sidde stille lige så lang tid som os andre. Da Josefine havde fået sin egen Nintendo, var de altid med i tasken, andre gange har jeg har en lille malebog og farveblyanter, små puslespil eller noget småt legetøg med. Så er det altså noget nemmer at have børn med ud at spise.
En god ide er også at have noget at drikke og nogle små snacks med til dem, så er man fri for at købe i dyre domme, hver gang de bliver sulten. Og en lille pose vingummier hjælper altid på humøret, når man er træt af at være på sightseeing.

torsdag den 26. juli 2012

Milk Bottles

Jeg har på flere blogs, især de amerikanske, set de søde mini mælke flasker i glas. Har også fundet et par steder hvor man kan købe dem, men med porto mm, bliver det alligevel lidt peberet.

I stedet for har jeg fundet et rigtig godt alternativ. De små cocio flasker i glas.

Etiketten er heldigvis meget nem at få af. Der sidder klister tilbage på flasken, men med varmt vand, sæbe og en svamp, så kommer det hurtigt af.
Jeg har gemt låget, og lige så snart jeg får købt noget spraymaling, skal de lige have en tur.

PERFEKT

Dagens outfit

Dagens fødselsdagsoutfit 





T-shirt fra Massimo Dutti SS11, halskæde fra George Jensen (1 års bryllupsdagsgave fra gemalen), armbånd fra George Jensen (Morgengave fra gemalen) og nederdel, fra egen hånd. Model, den der ses rigtig meget i blogland lige nu. Jeg så den først gang her og jeg har fulgt denne her DIY
Lige som Ninna har jeg påsyet en linning, men jeg blev ikke helt tilfreds med resultatet. Jeg syede de 2 lag stof sammen, det betød desværre at jeg har en tyk syning i min linning. 

Det er sjovt som man lige pludselig bliver et år ældre fra den ene dag til den anden. Synes nu ikke jeg kan se det.

onsdag den 25. juli 2012

Berlin #2






Noget der bestemt er et besøg værd når man er i Berlin, er Reichstag - Tysklands Bundstag, hvor der er mulighed for at kommer op i den store glaskuppel på toppen af bygningen.
Det er gratis at kommer ind, men det er nødvendigt at bestille billetterne et par dagen i forvejen via deres hjemmeside. (Husk billedelegitimation) Og ikke nok med at det er gratis at komme ind, så er det også gratis at låne deres audio-guide, som ikke kun fortæller noget om bygningen, men også hvad der er man kigger ud på når man går op af kupplen. Det er et utroligt flot byggeri, og udsigten fra toppen på en klar solskinsdag er bare fantastisk. Selv pigerne synes det var rigtig sjovt.



Der er rigtig gode shopping muligheder i Berlin. Man finder rigtig mange butikker både på Kurfürstendamm, hvor hvor KaDeWe ligger i den ene ende. og man finder de virkelige dyre butikker i den anden ende. Heldigvis kan vi dødelige mennesker godt være med i de butikker der ligger derimellem. Er man i KaDeWe, så skal man lige slå et smut forbi 5 sal hvor deres Finesmeckerafdeling er at finde.
 Et andet område med gode shoppingmuligheden er ved Freidrichstrasse og de omkring liggende gader, som ligger ved Unter den Linden. Her der igen både butikker hvor vi dødelige kan være med, gik både forbi en Cos og Massimo Dutti butik, og så er der de dyre butikker hvor den store tegnebog skal frem.

Jeg er kommet til den anderkendelse, at med den alder vores piger har lige nu, så er det ikke så meget shopping vi har mulighed for når vi er ude. Det var noget nemmer for 2 år siden, da Josefine lå og sov i klapvogen meget af tiden. Jeg fik i hvertfald nok af shopping da de lå på gulvet i et omklædningsrum og slåes, mens vi var i gang med at få hjælp fra en ansat.  Faster og Onkel tog pigerne i 45 minutter, så lidt shopping fik jeg dog mulighed for, og kom da også hjem med en kjole, en nederdel, en cardigan og 3 t-shirts. Alt købt i samme butik, da det jo skulle nåes på 45 minutter.

Det enste tidspunkt pigerne gad at shoppe, var da vi var i legetøjsafdelingen i KaDeWe og Karlstadt, samt da vi lagde et smut forbi RitterSport butikken. Et sandt mekka for chokolade og især Rittersport elsker. Her kan alle slags Rittersport købes i forskellige størrelser og der er mulighed for at få lavet sin egen plade Rittersport. Det prøvede vi dog ikke, da der var kø. Og er I blevet kaffetørstig, så smut ind i Nespresso butikker der ligger tæt på, bagerst i butikker er det muligt at få en smagsprøve på deres kaffe.

En anden butik jeg lige vil nævne, er Nivea butikken som ligger på Unter den linden. En hel butik kun med Nivea

tirsdag den 24. juli 2012

I tvivl

Er i gang med at sy endnu en omgang nederdele til pigerne.

Samme mønster som i går fra Marapytta/Line, denne her gang i mælkedreng strib fra Stof2000. Tror pigerne kommer til at få mange nededele i det snit - skrev det før og skriver det igen. Super nemt at sy og er bare så flot med detaljerne i linningen.

Min oprindelige plan var at der skulle broderes en blomst foran på nededelen i det ene hjørne, men nu kommer jeg i tvivl. Skal jeg bare lade nededelen være som den er???

Hvad synes I???


Update: Med de svar jeg har fået her på bloggen og via Instagram, så skal jeg i gang med at brodere blomster i aften. Tror det bliver godt.

Denim + Neon

Pigerne er på ferie hos farmor og farfar indtil på fredag og gemalen er i England til torsdag (når lige at komme hjem til min fødselsdag)

Det betyder at jeg har mine eftermiddagen og aftener for mig selv. I dag har jeg brugt tiden på at sy nederdele til begge piger.

Denim nederdele pimpet med lidt neon efter ide fra hende her. Mønsteret på nederdelen er her fra, ændret lidt i størrelsen for at passe til mine piger. Et utroligt nemt mønster, som giver en rigtig flot nederdel med flotte detaljer.
Både stof og bånd er købt i Stof2000

Spændt på hvad pigerne siger til dem.

mandag den 23. juli 2012

Tog en beslutning

- og valgte den vilkårlige rækkefølge til min flagranke.



Øv altså

Havde endelig besluttede mig for, at nu skulle jeg være færdig med mit evighedsprojekt. Mangler kun 2 firkanter, men for at se noget fremgang, gik jeg i gang med at hækle firkanterne sammen. Var gået lidt død i de firkanter.
Sikke et arbejde, men jeg blev da færdigt. Jeg har taget udgangspunkt i denne her fremgangsmåde.

Da jeg var færdig med at hækle sammen, vill jeg gå i gang med de 2 firkanter jeg mangler, men tænk sig - jeg har ikke mere råhvid garn, så jeg kan slet ikke blive færdig med tæppet. Det er godt nok surt, når man lige har sat sig for at nu skal det sgu være færdigt, og så kan man slet ikke - øv altså.
Har lige været på nettet for at bestille mere garn, så må vi håbe at der ikke går for mange dage inden det kommer.

I mellem tiden er jeg gået i gang med at hæfte enderne.


Ikke engang kommet halvvejs, der er godt nok mange ender, og hvor er det dog kedeligt.

lørdag den 21. juli 2012

Berlin #1

Vi har lige været 6 dage i Berlin.

Det er 5. gang jeg besøger byen, og det er 4. gang vi har haft pigerne med. Vi synes det er en rigtig skøn by (det siger vidst sig selv), og det er bestemt ikke sidste gang vi besøger byen.

Når vi er der nede bor vi i en lejlighed som vi kan låne igennem gemalens arbejde. Lejligheden ligger nord for Tiergarten, så meget tæt på de fleste ting.

Vi ankom til Berlin lørdag eftermiddag, og efter vi havde fået handlet ind, tog vi bussen ind til Kurfürstendamm, og fandt et lille Pizzeria i en af sidegaderne. Meget billigt og børnevenligt, men ikke nogle stor kulinarisk oplevelse.








Søndag gik turen til Prenzlauer Berg, en by del der bære præ af, at der bor mange unge og børnefamilier i området. 

Vores destination var børnemuseumet Machmit - et interaktivt museum for børn. Hvis man står af ved U-bahn Eberswalder Strasse, er der små 10 minutter gårtur derfra. Vi købte en familiebillet til €14 som gælder for 2 voksen og op til 3 børn. 

Vi ankom lige til frokost tid, så vi valgte at spise i deres cafe - det kan jeg bestemt ikke anbefale. Ok, hvis man bare skal have lidt snacks, men som et måltid, var det godt nok ikke værd at spise. Til pigerne havde vi bestilt børnepizza, det vidste sig at være 2 meget små frossen pizza der fik 2 minutter i microovnen. 

Selve museum dele, var der ikke så meget i, men pigerne synes det var ok. Det bedste var den store træ labyrint, som var lavet på 1. salen og gik højt op, da museumet ligger i en gamle kirke. Karoline synes det var rigtig sjovt at gå rundt i den, men Josefine var ikke helt så glad for den. 
Begge var rigtig glad for de kreative aktiviteter der var. De fik både tegnet på en tallerken (kostede €5) og lavet en krone (var gratis). 

Fra museumet gik vi ned til Berlin Wall Memorial, med et lille stop på en legeplads ved Mauerpark. Ved Berlin Wall Memorial kan man via en udkigsplads se ned på et stykke af Berlin muren og indermuren, som giver et godt billede af hvordan det så ud med kontroltårn og det hele. Det er gratis. Inden man kommer til Memorialet, er der langs vejen mulighed for at se hvor muren stod, og læse om hvordan det påvirkede de familier der boede der hvor muren blev bygget.  





Mandag gik turen ud til det Olympiske Stadion som blev byggede til OL i 1936 af Hitler. Et meget imponerende bygningsværk, især når man tænker på hvor lang tid siden det er, det blev bygget.  
Her købte vi også en familiebillet til €16 som gælder for 2 voksen og op til 3 børn. En enkelt voksen billet kostede €7. Det Olympiske Stadion ligger i udkanten af Berlin, som vi brugt godt en time på at komme derud, og godt en halv time da vi skulle tilbage til centrum. Selvom der blev brugt noget tid på transport, var det bestemt besøget værd.

Der er rigtig gode transport muligheder i Berlin. Der er busser, sporvogne og S-og U-bahn. Denne her gang brugte vi alle former, men de forrige gange vi har været i Berlin har vi holdt os til busser og sprovogne, da det er meget nemmer når man har en barnevogn eller en stor klapvogn med. Det er nemlig ikke alle U-bahn stationer der har elevator, og det kan være lidt svært at få en barnevogn/klapvogn op af alle de trappe, især hvis man har flere børn som skal have hjælp. 
I år havde vi min Svigerinde og hendes mand med, så vi købte et Kleinegruppen karte til €15 som gælder en hel dag for 5 personer. (Normal prisen for en enkelt billet er €2.30 for voksen og €1.40 for børn over 6 år. Børn under 6 år er gratis) Kortet kunne bruges til både busser, sporvogne og U-/S-bahn, så det var rigtig nemt. 
Der er også mulighed for at købe kort der gælder i flere dage. 



En bestilling er sendt afsted


Inden vi tog til Berlin (meget mere om det senere) fik jeg sendt min første bestilling afsted.

Hækleetuiet er sendt afsted til Simone, som havde set mit hækleetui på Instagram, og ville høre om det var nogle jeg lavde på bestilling. Ikke noget jeg har gjort før, men en gang skal jo være den første.

fredag den 20. juli 2012

Chokolade + Pizza = mums!!!


Fredag aften hos os er Pizza aften, næsten hver fredag står der hjemmelavet Pizza på menuen. Her til aftens stod der også pizza på menuen til dessert. Af en lille rest pizzadej lavede jeg en chokolade pizza - jeg siger jer, det var bare mums. 

Og det bedste er, det er utroligt nemt at lave. Det eneste der skal bruges er:

En klump pizza dej (Vi havde lavet dej af 500 g, hvor der var lidt mere end en 1/4 del igen)
Smør
Nutella
Chokolade , hvid, lys, mørk - bestemmer selv. Hakket eller chokolade chips. 

Dejen rulles ud som en pizza og smøre med smelte smør. Bages ved 180 grader i 15-20 minutter til den er gylden og sprød. Smør nutella ud over pizzaen og drys chokoladen over lige så snart den er kommet ud af ovnen. Afkøles lidt inden den spises. 



tirsdag den 17. juli 2012

Cupcake Tuesday

Lækre havregryns muffins, ikke for søde - rigtig gode til et morgenmåltid - og så opdagerne børnene ikke at de får deres havregryn :-)



12 muffins

5 dl havregryn
3,5 dl mælk
3,5 dl mel
1 spsk bagepulver
½ tsk salt
1/4 tsk kanel
2 store æg - pisket let
1 1/4 dl brun farin
125 g smør - smeltet og letter afkølet
1 tsk vanilie ekstrakt

Havregryn og mælk blandes og sættes til side i ca. 10 minutter. I en skål blandes alle de tørre ingredienser. Lav en forbydning i midten og hæld de våde ingredienser og havregrynsblandingen i. Røres sammen til det lige er samlet, der må gerne være klumper i dejen.
Fordelen delen i 12 muffinsformen og bag i ca. 16-18 minutter ved 200 grader.  Drys evt. en blanding af rørsukker og kanel over kagerne inden de kommer i ovnen. Pas på at de ikke får for meget, krummen må gerne være lidt fugtig.



søndag den 15. juli 2012

Rejsetip

Når turen om ikke så lang tid går mod Berlin, kommer pigerne til at sidde på bagsædet med disse skønne sager.

En kuffert købt i Søstrene Grene og pyntet med billeder af forskellige storbyer. Kufferten er fyldt med en masse skønne sager, der skal underholde dem på turen ned igennem landet.


Der er lidt slik, farveblyanter, klistemærke, lidt sjovt legetøj fra Søstrene og en My Little Pony (ikke afbilledet) Mangler bare at komme deres nintendo'er i. (Josefine er så stolt, for hun har endelig fået sig egen, så nu er det slut med at låne storsøsters)


Noget andet jeg har lavet til dem, er deres helt egen feriebog. Min tanke er at den skal fyldes med tegninger, billeder, billetter mm fra vores ferie.
Bare et kladehæfte med blankeside, hvor jeg har påsat et hjemmelavet mærkat.

Normalt når vi er på ferie og flyver, så pakker jeg en rygsæk til dem med små gaver og slik. Jeg synes det er nemmer med en rygsæk i et fly end med en kuffert. Jeg har valgt en kuffert denne her gang med den tanke, at de kan bruge den som et "bord" i bilen, så de kan sidde og tegne i deres feriebog.

Nu mangler jeg bare at fine musik til bilen - det går noget nemmer når det er noget pigerne også gider at høre - så det bliver en blandning af Hr. Skæg, MGP og Rasmus Seebach.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...